2018. március 13., kedd

A POLGÁRMESTER ÉS A FACEBOOK

Márki-Zay Pétert még a kampánya elején ismertem meg személyesen. Egy határozott, szimpatikus és eltökélt ember benyomását keltette bennem, aki óriási hittel, és tiszta tekintettel tudott beszélni szeretett települése jelenéről és jövőjéről. Ő kért tanácsot, de a végén jómagam is megerősödve keltem föl az asztaltól. A választások bebizonyították, hogy nagyon sokan ugyanezt a véleményt fogalmazták meg róla, mint én.
A minap találkoztunk. Semmi nem változott benne, pedig az elmúlt hetekben kapott hideget-meleget. A helyi és regionális média közellenségként mutatja be, aki mindenkit elbocsájt, mindenről hazudik és csak rosszat akar a városnak. Később jönnek majd a személyesebb hangvételű rágalmak, a mocskolódás. Tudom, hisz ezt én is átéltem és élem mai napig. A "sötét oldal" nem válogat eszközökben. Bármit megtehet, bármit leírhat, bárkit célba vehet. A rendszer lényege a megsemmisítés. A régi szlogen a "Velünk vagy, vagy ellenünk?" megváltozott. "Velünk vagy, vagy kicsinálunk!". És ehhez mindig találnak olyan embereket, akik egyszerű anyagi érdekből vagy teljes tudatlanságból asszisztálnak.  Sajnos csak ezt a két motivációt tudom elképzelni, mert aki egy picit is érdeklődik a közélet iránt (és szerencsére egyre többen vannak olyanok, akik ezt nyitott szemmel és szívvel teszik) az képtelen meggyőződésből ezt a fajta politikát támogatni, sőt elfogadhatónak gondolni. A facebook ezáltal is szűri az ember ismerőseit. Sajnos én is látom, hogy kik azok, akik nem ismerve a kérdéses embert olyan cikkeket osztanak meg közéleti szereplőkről, amikben gyalázzák, becsmérlik, rágalmazzák az adott személyt.
Ilyenkor mindig elképzelem, hogy vajon hogy reagálna a megosztást gondolkodás nélkül beklikkelő, ha róla jelenne meg hasonló hazugság halmaz? Kit hova küldene el a facebookon, és hogy sírná tele az internetet a saját nyomorával? Persze ezek költői kérdések maradnak mindaddig, amíg nem tapasztalják meg saját bőrükön. Ezt viszont senkinek nem kívánom.

1 megjegyzés:

  1. Elfogulatlanul szurkolok a Hmvásárhelyi polgármesternek. Tudom, hogy fideszes volt. Biztosan meggondolt oka volt függetlenedésének. Határozottan lépked át a kiforduló csontvázak között. Felismerte, hogy Szegeddel közösen, még az ellenséges kormányzati közegben is lehet haladni. Algyő is jó példa erre, bár elhangzott már a négyestől, hogy tud együttműködni a megválasztott polgármesterrel, majd a lapjában akasztott rá egy faragatlan jelzőt. Lehet, hogy baksishiánya van? Lehet, hogy nem tetszik a helyi fidesztelenítés? Ilyen a helyi szőlő. Hmvhelyen ii fideszteleníteni kell, mert érdekes dolgok történnek a háttérben.

    VálaszTörlés