2017. július 19., szerda

ISKOLAIGAZGATÓ VÁLASZTÁS

Nehéz csupán polgármesterként írni erről a témáról úgy, hogy három lányom is ebbe az intézménybe jár és szülőként sokkal markánsabb véleményt is meg tudnék fogalmazni. Ezért most csak abból a szemszögből közelíteném meg a kérdést, hogy egy ilyen botrányos döntés hogyan születhetett meg. A válasz egyszerű: ma Magyarországon a "nemzetre" hivatkozva egyre több olyan döntési mechanizmus van kialakulóban, ami figyelmen kívül hagyja a nemzetet alkotó nép, és annak kisebb közösségeinek a véleményét. Ha a hatalmon lévők érdeke éppen úgy kívánja.
A mostani döntés pont a választás lehetőségét és eszményét vette el a szakmától és az algyői emberektől. Megcsúfolta a demokráciának nevezett társadalmi rendszer alapértékét, a többség döntésének elfogadását. Mindezt tette állami, minisztériumi szinten. Törvényességre hivatkozva tiporta sárba a nép akarat érvényesülését. Volt már ilyen korszak a történelemben. Nem egy és nem kettő. És mindig ugyanaz lett a vége.

2 megjegyzés:

  1. Minden tiszteletem, hogy nyilvánosan vállalta véleményét ebben az ügyben! Jó lenne, ha sok polgármester követné az Ön példáját.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm polgármester Úr. Itt kezdődik a tisztesség, és talán itt is ér véget.

    VálaszTörlés